Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 15 aug 2019
Leestijd: 1 minuut

Driekwart festivalgangers draagt poepbacterie

Festivalgangers worden door wetenschappers van de Universiteit Utrecht geadviseerd om niet alleen gehoorbescherming, maar ook ontsmettingsmiddel voor de handen mee te nemen. Volgens de onderzoekers zitten er bij driekwart van de bezoekers poepbacteriën (Enterobacteriaceae) op hun handen.

Handen reinigen

De universiteit baseert zich op een onderzoek onder 450 bezoekers van de Zwarte Cross in de Achterhoek vorige maand. De bacteriën verspreiden zich mogelijk via weilanden waar dieren op hebben gepoept en via dierlijk bemest gras, waar mensen op zitten. Ook kunnen bezoekers de poepbacterie op hun handen krijgen na een toiletbezoek of via contact met andere festivalgangers.

Volgens de onderzoekers kunnen infecties via de handen worden beperkt door voor het eten en na toiletbezoek de handen zorgvuldig te reinigen met zeep en daarna afdrogen met papieren handdoekjes. „De organisatie van grote festivals zou het festivalterrein daarvoor van voldoende, goed uitgeruste, handwaspunten moeten voorzien", aldus de universiteit.

Ga jij dus dit weekend naar Lowlands? Vergeet dan vooral niet om ontsmettingsmiddel in te pakken!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.