Metro
Metro Nieuws 28 aug 2019 / 15:13 uur

Docent ontslagen: plakte kletsende leerlingen af

Een docent die een stuk plakband op de mond van twee kletsende leerlingen plakte, is volgens de rechter terecht ontslagen. Hij krijgt ook geen aanvullende ontslagvergoeding. Dinsdag werd de uitspraak van de Centrale Raad voor Beroep openbaar. Het incident deed zich voor op een school voor voortgezet onderwijs in Alkmaar.

Plakband over de mond

De man werkte al sinds 2002 op de school, maar de functioneringsgesprekken werden vooral de laatste jaren negatiever. Volgens de school had hij een tekort aan pedagogische vaardigheden.

Toen twee leerlingen tijdens de les bleven praten, heeft hij bij hen een stuk plakband over de mond geplakt. Daarom werd hij in april 2015 overgeplaatst op een andere school, in een andere functie. Maar ook daar ging het mis. Deze keer luisterden leerlingen niet naar zijn uitleg, dus sneed hij een stekker van een printer los. Een leerling raakte gewond.

Terecht ontslagen

Eind 2016 werd de docent uiteindelijk ontslagen, omdat hij niet wilde meewerken aan een beoordeling over zijn geschiktheid als docent. Via de rechter probeerde de man zijn ontslag aan te vechten. Volgens de docent had hij verder kunnen werken op een andere locatie, mits hij voldoende coaching en begeleiding zou krijgen.

Daarnaast was de man van mening dat het ontslag vooral de schuld van de onderwijsinstelling was. Hij claimde daarom een aanvullende ontslagvergoeding, mocht het ontslag stand houden. Maar de rechter bepaalde dat hij daar geen recht op heeft.

Reageer op artikel:
Docent ontslagen: plakte kletsende leerlingen af
Sluiten