Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 24 aug 2019 / 16:21 uur

Cultuurminister Algerije stapt op na 5 concertdoden

De Algerijnse minister van cultuur heeft zijn ontslag ingediend. De reden hiervoor is dat er onlangs vijf doden vielen bij één concert.

Tijdens een rapconcert in de hoofdstad Algiers ging het 22 augustus gruwelijk mis. Het optreden van Soolking vond plaats in een oud stadion, toen er bij een van ingangen paniek uitbrak.

Chaos

In de chaos kwamen er verschillende mensen op de grond terecht, die vertrapt werden door de menigte. 21 mensen raakten er gewond. Vijf jongeren (tussen de dertien en 21 jaar oud) kwamen om het leven.

Terwijl de minister opstapte, werd de directeur van het overheidsorgaan dat het concert organiseerde al door de president op straat gezet. Er loopt een onderzoek naar wie er nog meer schuld hebben aan dit ongeluk.

Soolking

De rapper Soolking is in Algerije een bekend figuur. Afgelopen lente schreef hij een nummer over de protestbeweging in Algerije, wat een rol speelde in het vertrek van president Bouteflika. Soolking woont al zo’n vijf jaar in Frankrijk en dit zou zijn eerste optreden in Algerije zijn sinds het uitbrengen van de single over de protestbeweging.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Cultuurminister Algerije stapt op na 5 concertdoden
Sluiten