Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 6 aug 2019 / 19:39 uur

Congreslid uit El Paso: Trump kan beter niet komen

President Donald Trump komt woensdag naar de Texaanse stad El Paso waar een 21-jarige man afgelopen weekend een bloedbad veroorzaakte.

Congreslid

Een aantal prominente inwoners heeft echter liever dat de president wegblijft. „Hij zou niet moeten komen, terwijl wij aan het rouwen zijn", zei het uit El Paso afkomstige Congreslid Veronica Escobar.

De blanke schutter met racistische motieven opende het vuur in een winkelcentrum in El Paso en doodde 22 mensen, onder wie acht Mexicanen. Escobar zei dat de president „rekening moet houden met het feit dat zijn woorden en daden een rol hebben gespeeld" bij wat is gebeurd. Trump had Mexicanen en Centraal-Amerikanen eerder neergezet als criminelen, bendeleden en verkrachters.

Verwijt

Ook Silvia Rios, een normale inwoonster van El Paso, verweet Trump haat „tegenover mensen met een andere huidskleur" en zei dat hij daarom niet welkom is. Diverse anderen delen de mening dat de Republikeinse president beter kan wegblijven.

Adolpho Telles, voorzitter van de kring El Paso van de Republikeinen, verdedigde de komst van Trump. Wel zei hij tegen CNN dat Trump beter op zijn woorden moet letten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Congreslid uit El Paso: Trump kan beter niet komen
Sluiten