Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 27 aug 2019
Leestijd: 1 minuut

Burgemeester verleent steun aan uitzwaaien VK

Het ludieke idee van Ron Toekook (52) om op 31 oktober massaal Groot-Brittannië uit te gaan zwaaien vanaf het strand van Wijk aan Zee, wordt ondersteund door de burgemeester van Beverwijk, de gemeente waar Wijk aan Zee onder valt.

Dat zegt de organisator dinsdag tegen het ANP. De oproep voor ‘Gezellig op het strand de brexit kijken’ is inmiddels door 85.000 mensen bekeken, terwijl meer dan 12.000 mensen zeggen erheen te gaan.

Veranderde opzet

„Ik heb vandaag gesproken met de burgemeester. De gemeente wil alle medewerking verlenen om het feest tot stand te brengen", aldus Toekook. De opzet van het evenement is wel enigszins veranderd, legt hij uit. „Vanuit veiligheidsoverwegingen willen we controleren hoeveel mensen er op het evenement afkomen. Daarom hebben we besloten tot kaartverkoop. Vanaf donderdag kunnen geïnteresseerden in een kaartje terecht op brexitaanzee.nl."

Een zwaaimoment richting Groot-Brittannië op het strand maakt onderdeel uit van het evenement, maar de activiteiten zullen met name in het dorp plaatsvinden. „Het wordt een echt Europees feest, met bands, foodtrucks en andere activiteiten. Er is ook aandacht voor ecologie, door aandacht te besteden aan de kwetsbaarheid van het duingebied."

Prijs

Hoe duur een kaartje wordt en hoeveel kaartjes er beschikbaar komen, is nog niet bekend. „Dat hangt ook af van het veiligheidsplan en hoeveel belangstelling ervoor is." Toekook, die actief is in de mediawereld, lanceerde zijn idee enkele weken geleden.

„Het moet een mooi afscheid worden van een goede vriend die een spannend, maar misschien niet al te slim avontuur aangaat", zei Toekook eerder. Hij heeft de Britten altijd hoog gehad, vertelt hij. Hun cultuur is immers ook voor ons belangrijk. Daarom moet het volgens Toekook een vriendelijk en gezellig feest worden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Burgemeester verleent steun aan uitzwaaien VK
Sluiten