Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 27 aug 2019
Leestijd: 1 minuut

Brazilië slaat hulp G7 bij bosbranden af

De hulp aangeboden door de G7, bij het bestrijden van de bosbranden, is door de Braziliaanse regering afgewezen. De regering wil zelf over de invulling van de toegezegde hulpfondsen kunnen beschikken.

Zelf beslissen

De G7-landen hadden eerder op de top in het Franse Biarritz besloten om 20 miljoen euro uit te trekken voor de bestrijding van de bosbranden in de Amazone. „We waarderen het aanbod, maar die fondsen kunnen beter besteed worden bij het herbebossen van Europa", zei stafchef Onyx Lorenzoni namens de Braziliaanse president Jair Bolsonaro.

„Het Braziliaanse volk en de Braziliaanse regering beslissen hoe de middelen ingezet worden", zei milieuminister Ricardo Salles eerder maandag in São Paulo. „In ieder geval is alle hulp welkom."

Onder controle

Honderden nieuwe branden zijn ondertussen opgelaaid in het Amazonegebied, bleek maandag uit data. Het Braziliaans leger hielp maandag met twee Hercules-vliegtuigen met de bestrijding van het vuur. De minister van Defensie maakte bekend dat de situatie ‘niet gemakkelijk, maar onder controle’ is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.