Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 25 aug 2019 / 14:13 uur

Brazilië maakt 8 miljoen vrij voor bosbranden

De Braziliaanse regering heeft ruim 8 miljoen euro vrijgemaakt voor het bestrijden van de bosbranden in het Amazonegebied. Het ministerie van Defensie had om dat geld gevraagd, meldde de nieuwssite G1.

Druk op het staatshoofd

President Jair Bolsonaro besloot vrijdag het leger in te zetten om de branden te bestrijden die momenteel woeden in het Amazonegebied. De druk op het staatshoofd vanuit het binnen- en buitenland om iets te doen tegen de bosbranden was in de afgelopen dagen fors toegenomen.

Brazilië zette zondag twee Hercules C-130-vliegtuigen in voor het bestrijden van de branden in de deelstaat Rondonia. Het ministerie van Defensie meldde dat vanuit de vliegtuigen duizenden liters water boven de brandende bossen worden gestort.

79.000 branden waargenomen

In Brazilië zijn dit jaar inmiddels bijna 79.000 branden waargenomen. Dat is het grootste aantal sinds 2013. Volgens critici van de regering zijn de branden het gevolg van het milieubeleid van Bolsonaro. De president wordt ervan beschuldigd zijn aanhangers in de houtkap-, mijnbouw- en landbouwsector te bevoordelen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Brazilië maakt 8 miljoen vrij voor bosbranden
Sluiten