Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 17 aug 2019 / 12:35 uur

Belgische (62) overleden na aanvaring in Rotterdam

Bij een aanvaring in Rotterdam is vrijdag een 62-jarige vrouw uit België om het leven gekomen. Dat meldt de politie. Het ongeluk gebeurde op de Nieuwe Maas. Ter hoogte van het Antwerpse Hoofd kwamen een sloep en een snelle rubberboot met elkaar in aanvaring. Twaalf anderen vielen overboord. Zij werden door onder meer watertaxi’s en andere boten uit het water gehaald.

De Zeehavenpolitie onderzoekt hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren en spreekt daarvoor met getuigen en betrokkenen.

Twee schippers aangehouden

De twee schippers werden vrijdag aangehouden. Degene die de speedboot bestuurde, een 46-jarige man uit Altena, is meegenomen naar het bureau. Nadat hij een verklaring had afgegeven, kon hij in de nacht van vrijdag op zaterdag naar huis. De schipper van de sloep, een 59-jarige man uit de gemeente Zuidplas, is gewond geraakt en naar het ziekenhuis gebracht.

Het onderzoek van de Zeehavenpolitie zal naar verwachting een aantal dagen duren.

Reageer op artikel:
Belgische (62) overleden na aanvaring in Rotterdam
Sluiten