Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 22 aug 2019
Leestijd: 1 minuut

Barman doodgeslagen: weigerde bediening dronken man

De eigenaar van een café in de Franse stad Saint-Denis is dinsdagnacht doodgeslagen omdat hij weigerde een dronken klant te bedienen. Dat schrijft de Franse krant Le Parisien.

Klap in zijn nek

Rond middernacht stapten twee mensen binnen, die allebei dronken waren. Ze werden daarom niet geholpen. Aan de Franse krant Le Parisien vertelt Amar, de zoon van het slachtoffer, dat ze de dader kennen. „Hij heeft al eens klanten aangevallen met een zwaard. Andere klanten stonden mijn vader dinsdag bij en stuurden de man naar buiten. Hij bleef verwijten maken richting mijn vader, ook buiten. Toen is mijn vader op hem afgestapt om met hem te praten, maar hij kreeg een klap in zijn nek.” Het 66-jarige slachtoffer zakte bijna meteen in elkaar.

„De hulpdiensten hebben hem nog een half uur lang proberen reanimeren, maar hij overleed rond één uur ’s ochtends.” Even nadat Amar zijn vader in elkaar zag zakken, viel hij de dronken man aan en deelde hij een paar rake klappen uit.

‘Correct gewerkt’

„Wie een dronken klant weigert te bedienen, doet zijn werk correct. Niemand zou daarvoor aangevallen mogen worden”, zei de burgemeester van Saint-Denis. Hij hoopt dat „de dader een gepaste straf zal krijgen.” Er is een onderzoek geopend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.