Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 15 aug 2019 / 09:24 uur

Autopsie wijst op botbreuken in nek Jeffrey Epstein

De zaterdag dood in zijn cel aangetroffen 66-jarige miljardair Jeffrey Epstein, had diverse botbreuken in zijn nek. Zo meldt de Washington Post.

De krant baseert zich op „anonieme bronnen bekend met de uitkomsten van de autopsie" als bron. Zulke breuken kunnen voorkomen bij mensen die zichzelf ophangen. Volgens de krant kan zulk letsel echter ook voorkomen bij mensen die gewurgd zijn.

Kindermisbruik en mensenhandel

Epstein wordt verdacht van kindermisbruik en mensenhandel. Rond zijn overlijden zijn veel speculaties en complottheorieën ontstaan.

De autoriteiten arresteerden Epstein eerder dit jaar. Aanklagers stelden dat hij tussen 2002 en 2005 tientallen minderjarige meisjes seksueel heeft uitgebuit. Zij zouden betaald hebben gekregen om seksuele handelingen uit te voeren in zijn huizen in Manhattan en Palm Beach (Florida) en aan boord van zijn privévliegtuig. Epstein hing een gevangenisstraf van 45 jaar boven het hoofd.

Reageer op artikel:
Autopsie wijst op botbreuken in nek Jeffrey Epstein
Sluiten