Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 14 aug 2019 / 18:05 uur

Atleet heeft ‘moeite met omstandigheden’ in cel

De atleet Roelf B., die voor drugshandel is opgepakt in Hongarije, heeft moeite met de omstandigheden in de Hongaarse cel, waar hij zeker een maand moet verblijven. Dat zegt zijn Hongaarse advocaat Gergő Simon, die inhoudelijk niet op zaak kan ingaan vanwege het lopende onderzoek.

‘Nog nooit veroordeeld’

„Aangezien Roelf in het verleden noch veroordeeld, noch aangeklaagd, noch beschuldigd is van enige misdaad, zijn deze huidige omstandigheden duidelijk iets waaraan hij nauwelijks kan wennen", zegt Simon, die erbij vermeldt dat zijn cel wel voldoet aan de EU-normen. „Toch zie ik dat hij zijn best doet om vol te houden, sterk en positief te blijven." Ook krijgt de Nederlander de volledige steun van zijn familie.

2700 xtc-pillen

B. werd afgelopen week samen met een vriend in Hongarije opgepakt met onder meer bijna 2700 xtc-pillen en een hoeveelheid marihuana. Ze verkochten de drugs vanuit hun tent op het muziekfestival Sziget in Boedapest. Ook in de auto van de twee Nederlanders werd een grote hoeveelheid drugs gevonden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Atleet heeft ‘moeite met omstandigheden’ in cel
Sluiten