Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 14 aug 2019 / 16:32 uur

Astronaut treedt vanuit de ruimte op als DJ

Een heuse muziekprimeur: voor het eerst heeft een astronaut als dj opgetreden vanuit de ruimte. De eer gaat naar Luca Parmitano, een Italiaanse astronaut. Vanuit het internationale ruimtestation ISS draaide hij plaatjes die aan boord van een cruisechip bij het Spaanse eiland Ibiza te horen waren. Dat meldt de Europese ruimtevaartorganisatie ESA.

Muziekgeschiedenis

Parmitano draaide voor een publiek van ongeveer 3000 mensen. Het was de eerste keer dat een dj heeft opgetreden vanuit het ISS of vanuit de ruimte, aldus de ruimtevaartorganisatie in een verklaring. De astronaut heeft dus een plek in de muziekgeschiedenis veroverd.

Persoonlijke playlist

De ruimtevaarder is geholpen door zijn Duitse mentor, dj Le Shuuk. Die zou de Italiaan hebben uitgelegd hoe hij tracks moest mixen. „Le Shuuk maakte een persoonlijke playlist die Luca kon meenemen naar het station en stelde gespecialiseerde dj-software beschikbaar. Die is op de tablets van de astronauten in de ruimte gezet."

Het optreden van de astronaut had volgens ESA ook een educatief tintje. Parmitano zou zijn publiek vanuit de ruimte hebben bijgepraat over zijn missie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Astronaut treedt vanuit de ruimte op als DJ
Sluiten