Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 30 aug 2019 / 14:31 uur

Artsen slaan alarm om rokende kinderen

Nederlandse artsen hebben alarm geslagen om de hoeveelheid rokende kinderen in het land. Volgens de landelijke artsenfederatie KNMG is het tijd dat de politiek iets doet aan de vele kinderen in Nederland die beginnen met roken. Dat zijn er elke dag 27, meldt de KNMG. De Tweede Kamer buigt zich dinsdag over het Preventieakkoord voor een gezonder Nederland.

Rookvrije generatie

René Héman, voorzitter van de KNMG, roept op tot actie. „Als we een rookvrije generatie in 2040 willen realiseren moeten we ervoor zorgen dat kinderen niet meer beginnen met roken. Daar zijn stevige maatregelen voor nodig." De KNMG wil dat er minder tabaksverkooppunten komen en dat de prijs van een pakje sigaretten flink stijgt.

Een grote groep artsen zal zich dinsdag verzamelen op de publieke tribune tijdens het debat in de Tweede Kamer. Ook vragen veel doktoren door middel van video’s op sociale media aandacht voor het probleem.

Niet-verleidelijke pakjes

In het Preventieakkoord staat dat sigaretten en shag over een jaar alleen nog maar verkocht mogen worden in niet-verleidelijke en donkergroen-bruine pakjes. Ze mogen alleen nog maar onderscheidend zijn van merk. De gezondheidswaarschuwingen met de confronterende plaatjes blijven erop staan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Artsen slaan alarm om rokende kinderen
Sluiten