Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 14 aug 2019 / 15:54 uur

Albino vermoord in Malawi, daders krijgen doodstraf

In 2015 werd in Malawi een albino vermoord door drie mensen, die recentelijk door de rechtbank ter dood zijn veroordeeld. De daders sloegen het slachtoffer dood met gereedschap en hakten daarna de ledematen af. De rest van het lichaam begroeven zij in een tuin. Dat melden de autoriteiten.

Reeks moorden

Sinds 2014 komen moorden op mensen met albinisme steeds vaker voor in het straatarme Afrikaanse land. Mensen met albinisme, een erfelijke aandoening, hebben een lichte huid. Hun lichaamsdelen worden soms gebruikt bij occulte rituelen. Die moeten leiden tot rijkdom of geluk.

In Malawi zijn sinds 2014 zeker 163 misdrijven gepleegd tegen mensen met de aandoening, waaronder 22 moorden. Dat meldde Amnesty International eerder dit jaar. President Peter Mutharika heeft een commissie ingesteld om dat geweld te onderzoeken.

Doodvonnis

Het doodvonnis tegen de twee mannen en een vrouw is dinsdag uitgesproken in de plaats Mchinji. Het is onduidelijk of zij ook daadwerkelijk ter dood worden gebracht, omdat er sinds 1994 namelijk geen executies meer uitgevoerd zijn in Malawi. Doodstraffen worden omgezet naar levenslang.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Albino vermoord in Malawi, daders krijgen doodstraf
Sluiten