Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 19 aug 2019 / 18:33 uur

Agent New York ontslagen om dood door nekklem

De New Yorkse agent die met een nekklem verantwoordelijk bleek voor de dood van Eric Garner, nu alweer vijf jaar geleden, is ontslagen. De politieagent, Daniel Pantaleo, werd eerder deze maand geschorst nadat een rechter had geoordeeld dat hij ontslagen moest worden.

Niet strafrechtelijk vervolgd

Vorige maand werd bekend dat Pantaleo niet strafrechtelijk wordt vervolgd in de geruchtmakende zaak. De affaire zorgde voor verdeeldheid bij de autoriteiten en voor landelijke protesten tegen excessief politiegeweld tegen ongewapende Afro-Amerikanen.

Garner werd op 17 juli 2014 op Staten Island aangehouden op verdenking van de illegale verkoop van sigaretten. Enkele agenten werkten hem tegen de grond. Pantaleo hield Garner tegen de regels in in een wurggreep. Hij stopte niet, ondanks dat Garner zei dat hij geen lucht kreeg. Garner verloor het bewustzijn en overleed op weg naar het ziekenhuis. De arrestatie werd gefilmd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Agent New York ontslagen om dood door nekklem
Sluiten