Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 26 aug 2019
Leestijd: 1 minuut

Actrice Grives blijft in Belgische cel

Imanuelle Grives blijft voorlopig in de cel op verdenking van drugshandel op het Belgische festival Tomorrowland. De raadkamer van de rechtbank in Antwerpen verlengde de hechtenis van de 34-jarige actrice voor de tweede keer.

Terug naar de gevangenis

Een datum voor de rechtszaak is er nog niet. Maar haar advocaat Koen Vaneecke verwacht dat die „waarschijnlijk binnen 10 dagen tot twee weken" zal plaatsvinden. „De beslissing van de raadkamer is te betreuren, ik hoop niet dat het de bedoeling is dat ze tot een voorbeeld wordt genomen." Een collega van hem heeft de zitting bijgewoond. Grives moest daarna terug naar de gevangenis en heeft volgens Vaneecke nog niet de kans gehad te reageren.

De actrice werd op 21 juli aangehouden. Volgens het OM had ze 5 xtc-pillen, 15 gram MDMA, 10 gram cocaïne en 2,3 gram ketamine in haar bezit. Dat zijn lagere hoeveelheden dan eerder gemeld. Op haar logeeradres werden nog veel meer drugs aangetroffen: 77 xtc-pillen, 11,2 gram cocaïne, 11,8 gram amfetamine, 9,8 gram ketamine, 3,85 gram MDMA, 178,9 gram GHB en 3 gram cannabis.

Niet geloofwaardig

Haar verklaring dat ze drugs verkocht als voorbereiding op een nieuwe rol vindt het OM twijfelachtig. Grives wordt verdacht van „mededaderschap aan handel in verdovende middelen en psychotrope stoffen."  Naast Grives werden ook twee Amerikaanse vrouwen van 39 en 41 jaar aangehouden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.