Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 21 aug 2019

Aanrijding tussen bus met kinderen en auto’s

Op de snelweg A58 bij Oirschot is een touringcar met daarin zeventig kinderen van zes tot en twaalf jaar en begeleiders gebotst met enkele personenauto’s. Een traumahelikopter is ter plaatse. Rijkswaterstaat spreekt van een ernstig ongeval, maar volgens de brandweer lijken de verwondingen mee te vallen.

Inmiddels zijn de kinderen en hun begeleiders in een andere bus gestapt en hebben ze de plaats van het ongeval kunnen verlaten. Dat maakte de politie woensdagavond bekend.

Kettingbotsing

De Belgische touringcar was woensdagmiddag in botsing gekomen met vier personenauto’s. Er was sprake van een kettingbotsing, waarbij de bus het achterste voertuig was. Een traumahelikopter ging ter plaatse. Een bestuurder van een personenauto was bekneld geraakt en werd met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. Lichte verwondingen van inzittenden van andere voertuigen werden ter plekke behandeld.

Kijkersfile

Wegens het ongeluk werd de A58 afgesloten tussen knooppunt De Baars en Oirschot. De file achter het ongeval is bijna helemaal weg. Naar verwachting zou de afsluiting nog tot woensdagavond 21.00 uur duren. Op de andere weghelft stond aan het begin van de avond nog een kijkersfile van zo’n 8 kilometer. De politie schreef meerdere bonnen uit voor filmende automobilisten in die file.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Aanrijding tussen bus met kinderen en auto’s
Sluiten