Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 22 aug 2019
Leestijd: 1 minuut

60.000 bijen verwijderd uit plafond van huis

Het was even schrikken voor de bewoners van een huis in Brisbane, Australië: een imker heeft daar een bijennest met zeker 60.000 bijen uit het plafond verwijderd. Tussen de delen van het plafond hadden de bijen een meterslang golvend nest gemaakt.

Bracken Ridge rescue…

Beautiful, big, healthy hive in this Bracken Ridge ceiling today. Thanks Laurel for calling a beekeeper!

Posted by Brisbane Backyard Bees on Saturday, August 17, 2019

Meterslange honingraten

Het nest zat er al een maand, en daar was de bewoonster van het huis van op de hoogte. Maar volgens eigen zeggen had ze er tot voor kort „weinig last van". Pas toen de bijen in, uit en rond het huis bleven vliegen en overlast veroorzaakten, belde ze de imker.

Alhoewel dit nest al erg groot was, was het volgens de imker zeker niet het grootste was dat hij ooit gezien. Hij was meer onder de indruk van de bijzondere vorm.

Verplaatst

Om ervoor te zorgen dat de bijen levend verplaatst konden worden, zoog de imker samen met een collega de bijen op. Het nest werd voorzichtig weggesneden. Volgens imker Paul Wood zijn er „tientallen liefhebbers" die de bijen willen opvangen.

De bijen moeten eerst tot rust komen voordat ze naar een nieuw nest kunnen worden verplaatst. Daarom heeft het volk en de koningin tijdelijk onderdak gekregen in de achtertuin van Wood. De honing uit de raten is opgevangen, wat de imker beschreef als een „erg plakkerige klus". De opbrengst van de verkoop van de honing gaat naar het nieuwe verblijf voor de bijen.

Harvesting honey from a ceiling

It's raining honey….gets pretty messy harvesting natural comb from underneath this hive in a Bracken Ridge ceiling.

Posted by Brisbane Backyard Bees on Saturday, August 17, 2019

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.