Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 6 aug 2019
Leestijd: 1 minuut

398 kilo heroïne onderschept, drie arrestaties

In een container vol handdoeken en badjassen is 398 kilo heroïne gevonden. Dealers hadden daar op straat ruim 43 miljoen euro aan kunnen verdienen.

Internationale politieactie

De drugs zijn in beslag genomen en zeker drie mensen zijn opgepakt dankzij de internationale politieactie, die dinsdag naar buiten is gebracht door de Britse autoriteiten. De Britse justitie had een containerschip dat op weg was naar Antwerpen in het vizier gekregen.

Het schip meerde op 1 augustus aan in het Engelse Felixstowe. De container werd van boord gehaald en de heroïne werd verwijderd, waarna de container werd teruggeplaatst. Na aankomst in Antwerpen ging de container per vrachtwagen door naar Rotterdam, begeleid door de politie.

Loods in Hoogvliet

Twee mensen werden maandag opgepakt in een loods in Hoogvliet, vermoedelijk toen ze de heroïne uit de container wilden halen. Het gaat om een Rotterdammer en een man van wie de woonplaats en de nationaliteit nog niet bekend zijn.

Gelijktijdig arresteerden de Britse autoriteiten een mogelijke handlanger, een man uit de plaats Bromsgrove. Over de verdere omstandigheden wil het Openbaar Ministerie in Rotterdam niets zeggen, omdat het onderzoek nog loopt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.