Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 9 jul 2019 / 08:45 uur

Zwitserse straaljagers geven show bij verkeerd dorp

Langenbruck is een klein plaatsje in het noorden van Zwitserland met nog geen duizend inwoners. Die keken zondag enorm uit naar een grote vliegtuigshow boven het dorp, maar die bleef tegen alle verwachtingen in uit.

Patrouille Suisse

Dat was niet omdat de Patrouille Suisse, het demonstratieteam van de Zwitserse luchtmacht, op het laatste moment besloot de show af te gelasten. De piloten waren alleen boven het verkeerde stadje bezig.

Het ruim twee keer zo grote Mümliswil, dat even ten westen van Langenbruck ligt, werd getrakteerd op de show. Daar keek men raar op, omdat er net een jodelfestival aan de gang was. De tenten die bij het festival stonden, deed de piloten vermoeden dat ze daar moesten zijn.

In Langenbruck vierde men de honderdste sterfdag van de Zwitserse luchtvaartpionier Oskar Bider. Dit had gepaard moeten gaan met de vliegtuigshow, maar die bleef dus achterwege. Dit zou komen doordat de straaljagers niet uitgerust zijn met een navigatiesysteem, waarop de plaatsen te zien zouden zijn.

In Nederland

Inmiddels heeft het Zwitserse ministerie van Defensie zijn excuses aangeboden. Afgelopen maand vloog de Patrouille Suisse nog in Nederland. Ze gaven een luchtshow in het kader van de Luchtmachtdagen in Volkel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zwitserse straaljagers geven show bij verkeerd dorp
Sluiten