Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 30 jul 2019

Zoekactie na vondst loopfietsjes in Zevenhuizen

Na de vondst van twee kinderloopfietsjes dinsdagmiddag in Zevenhuizen is de politie een grote zoektocht gestart. Hulpdiensten waren massaal aanwezig en er was er ook een droneteam actief. Na enige tijd werd echter duidelijk dat de zoekactie voor niets was gestart. De fietsjes bleken door de kinderen zelf achter gelaten te zijn, als onderdeel van een spel.

Schelpenpad

Rond 15.45 uur werden de hulpdiensten gealarmeerd. Er waren op een schelpenpad langs de waterkant aan de Middelweg in Zevenhuizen twee kinderloopfietsjes gevonden, waarop de grote zoekactie werd gestart. Naast een droneteam, was er ook nog een duikteam aanwezig en werd er vanuit de lucht gezocht met een politiehelikopter.

Voorzorg

Volgens de brandweer zijn er geen kinderen als vermist opgegeven. „Het gaat om moerassig, drassig gebied”, aldus een woordvoerster. De zoekactie werd volgens de brandweer vooral uit voorzorg opgestart.

De hulpdiensten zeggen ‘heel blij’ te zijn dat het loos alarm was. Wel roepen ze op om geen spullen langs de waterkant te laten slingeren. „Wij nemen in zo’n situatie altijd het zekere voor het onzekere. Bij een vermoedelijk persoon te water rukken wij uit."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Zoekactie na vondst loopfietsjes in Zevenhuizen
Sluiten