Metro
Metro Nieuws 28 jul 2019 / 21:49 uur

Welke ‘held’ dumpte twee kittens uit rijdende auto?

Twee kittens zijn zaterdag aan het begin van de avond uit een rijdende auto gegooid. De dierenambulance van Woudenberg en omstreken is op zoek naar de persoon die dit op zijn geweten heeft en vraagt getuigen om zich te melden.

Na het incident ontfermden medewerkers van de dierenambulance zich over de diertjes maar de hulp mocht niet meer baten.

Weinig hoop

De medewerkers van de dierenambulance konden weinig anders doen dan zich verbazen over wat voor leed deze kittens is aangedaan. Het zou gaan om twee kittens, een van hen was zwaargewond en heeft van een dierenarts een spuitje gekregen. De andere vluchtte na het incident de bosjes in, van hem ontbreekt ieder spoor.

Jasmijn Strootman van de dierenambulance ziet het somber in. „In de buurt zitten aardig wat roofvogels en vossen dus daar hebben we ook weinig hoop voor,” laat ze weten aan RTV Utrecht.

Opsporing verzocht

Toch willen ze niet dat dit zomaar zonder gevolgen blijft. De dumping vond tussen 18.00 en 18.20 plaats nabij recreatieplas Henschotermeer waar aan het begin van de avond veel mensen huiswaarts keerden.

Zowel de politie als de dierenambulance nemen de zaak zeer serieus. Zij geven de dader tot maandag de tijd om zich te melden en anders zal er aangifte tegen hem worden gedaan door de chauffeur van de dierenambulance. Hierbij zal ook informatie over het voertuig waar de diertjes uit zijn gedumpt worden prijsgegeven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Welke ‘held’ dumpte twee kittens uit rijdende auto?
Sluiten