Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 17 jul 2019 / 12:19 uur

Vrouw (65) vast om dreigbrieven aan windmolenparken

De politie heeft een 65-jarige vrouw uit Emmen aangehouden die mogelijk dreigbrieven heeft verstuurd naar partijen die betrokken zijn bij de aanleg van windmolenparken.

De brieven waren gericht aan ondernemers en bestuurders. Agenten doorzochten dinsdag haar huis, woensdag meldde zij zich op last van de politie op het bureau. De politie heeft woensdagochtend nog zes huiszoekingen gedaan en zegt meerdere aanhoudingen niet uit te sluiten. Er zijn huizen doorzocht in Meeden, Nieuw-Buinen, Tweede Exloërmond, Groningen, Oude Pekela en Stadskanaal.

Drie eerdere arrestaties

In juni werden al drie mannen aangehouden op verdenking van het versturen van dergelijke dreigbrieven en het dumpen van asbest op plekken waar windmolens zouden komen. Het gaat om mannen van 61, 58 en 50 jaar oud uit deze regio.

Op verschillende plekken in Nederland worden ondernemers die betrokken zijn bij de bouw van windmolenparken al langere tijd bedreigd. In maart legde een bedrijf uit Drenthe nog zijn werkzaamheden neer vanwege de bedreigingen. Een maand later nam ook een ondernemer uit Groningen dat besluit.

Reageer op artikel:
Vrouw (65) vast om dreigbrieven aan windmolenparken
Sluiten