Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 20 jul 2019
Leestijd: 1 minuut

Volvo haalt 500.000 auto’s terug om brandgevaar

Rijd je een Volvo? Lees dan even verder! De Zweedse autofabrikant Volvo haalt over de hele wereld ruim 500.000 auto’s terug naar de garage. Wie weet moet jouw wagen ook nog eens onder de loep genomen worden, het gaat om 37.500 auto’s uit Nederland.

Het gaat om Volvo’s met viercilinder dieselmotoren die vanaf 2014 de fabriek hebben verlaten, onder meer de V40, V60, V70, S80, XC60 en XC90.

Volgens de Zweedse autofabrikant kunnen onderdelen door de hitte van de motor smelten en in het ergste geval zelfs vlam vatten. Volgens een woordvoerder van Volvo Nederland gaat het om een preventieve terugroepactie: er zijn geen berichten dat er ongelukken zijn gebeurd, dat meldt de NOS

Wanneer teruggaan?

Als je iets vreemd merkt tijdens het rijden – bijvoorbeeld een ongewone geur, haperingen of een gebrek aan vermogen – dan moet je terug naar de garage gaan, aldus de woordvoerder tegenover de nieuwsorganisatie.

De autofabrikant betreurt de terugroepactie. „We willen dat onze klanten zich veilig voelen. Ik kan me voorstellen dat klanten zich zorgen maken, maar dat hoeft in principe niet."

Eerder gebeurd

Dat is ook al een paar keer gebeurd, zei een woordvoerder van Volvo op de Zweedse tv-zender SVT, maar tot ongelukken of letsel heeft dit niet geleid.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.