Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 23 jul 2019 / 14:29 uur

Vleesfans beboet na eten eekhoorn bij veganstalletje

Twee pro-vleesdemonstranten zijn beboet door de Britse politie. Ze aten namelijk rauw vlees bij een stalletje in het Londense Soho dat veganvlees verkoopt.

Met vacht

Deonisy Khlebnikov (22) en Gatis Lagzdins (29) hadden twee dode eekhoorns bij zich met vacht en al. Voor de neus van de verkopers en enkele klanten – met daarbij ook kinderen – begonnen ze op het dier te kauwen.

Toen verschillende omstanders, waaronder een paar van de ouders, hen vroegen om te stoppen weigerden ze dit. Nu zijn ze bestraft wegens het verstoren van de openbare orde, zo heeft de rechtbank bepaald.

„Khlebnikov en Lagzdins claimen dat ze op deze manier aandacht wilden vragen voor de gevaren van het niet vleeseten", zo vertelt de rechtbank. „Ze kozen er echter voor om dit te doen door rauwe eekhoorn te eten voor een veganstand. En ze gingen door met een dit vieze en onnodige gedrag, toen onder andere ouders van daar aanwezige kinderen vroegen om hen te stoppen. De aanklager heeft kunnen aantonen dat ze gepland hadden om het publiek van streek te maken."

225 euro

Lagzdins heeft een boete van 225 euro gekregen. Khlebnikov moet het dubbele betalen. Daarnaast moesten ze ook de rechtbankkosten betalen.

Reageer op artikel:
Vleesfans beboet na eten eekhoorn bij veganstalletje
Sluiten