Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 15 jul 2019
Leestijd: 1 minuut

Verouderingsapp ineens weer razend populair

De app FaceApp is sinds dit weekend ineens weer razend populair. En niet onterecht: de app beantwoordt namelijk de vraag hoe jij er over een jaartje of dertig uitziet. Echter is er één heel groot nadeel aan de app: hij zou niet veilig zijn.

Wil je weten of je een beetje mooi oud gaat worden? Dan lijk het alsof FaceApp de uitkomst biedt. Natuurlijk is de app niet accuraat, maar erg grappig is het wel. Dit weekend deelden heel wat beroemdheden massaal de oudere versie van zichzelf.

Oude mensen

Mocht je denken: goh, dat komt me bekend voor? Dat kan kloppen, de app is inmiddels alweer twee jaar oud. Net als vele apps was ook FaceApp weer in de vergetelheid geraakt. Tot er dit weekend onder de sterren een FaceApp-challenge ontstond. Het internet staat inmiddels vol met oudjes die in werkelijkheid nog helemaal niet zo oud zijn.

https://twitter.com/piggy_chopps/status/1150275088673062912

Privacy

Wel is er een grote kanttekening bij de app te plaatsen: net als vele andere bedrijven nemen de makers het niet zo nauw met je privacy. De Russische ontwikkelaars verzamelen heel wat data van gebruikers. Naast foto’s van je gezicht – die moeten ze tenslotte ouder maken – wordt ook je locatie opgeslagen, je IP-adres, het identiteitsnummer van je telefoon en meer informatie. Deze data worden gedeeld met allerlei andere bedrijven. Weet dus waar je aan begint als je de app downloadt en de voorwaarden accepteert!

https://twitter.com/danielverlaan/status/1150703350918406144

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.