Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 3 jul 2019
Leestijd: 1 minuut

Veel doden na inslag op detentiecentrum Tripoli

Er zijn zeker veertig doden gevallen in de Libische hoofdstad Tripoli, nadat een luchtaanval insloeg op een detentiecentrum voor migranten. In het detentiecentrum huisde zo’n 120 migranten. Volgens medisch personeel zijn er ook zeker tachtig gewonden.

Het detentiecentrum ligt in de buitenwijk Tajoura van de Libische hoofdstad. In de wijk zijn meerdere militaire centra van strijdkrachten die gelieerd zijn aan de officieel erkende regering van Libië. Die zijn in gevecht met het Libische Nationale Leger (LNA) van krijgsheer Khalifa Haftar dat Tripoli wil veroveren.

LNA ontkent

Een woordvoerder van de LNA ontkent dat de strijdkrachten het detentiecentrum hebben geraakt. Volgens hem hebben milities die zijn verbonden aan de hoofdstad, het doel onder vuur genomen na een precisiebombardement van de LNA op een militair kamp.

Libië is voor veel Afrikaanse migranten het vertrekpunt richting Europa. Velen van hen worden door de Libische kustwacht opgepakt en in door de regering gerunde detentiecentra in het westen van Libië ondergebracht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.