Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 10 jul 2019
Leestijd: 1 minuut

Twee ontsnapte gevangenen gepakt in Rotterdam

Twee gevangenen die vrijdag waren ontsnapt uit de gevangenis in het West-Vlaamse Ruiselede, zijn woensdagochtend opgepakt in Rotterdam, zo meldt de politie. Agenten troffen de twee aan in een tentje aan de Jongkindstraat.

Toen de politiemannen om hun identiteitsbewijs vroegen, konden zij zich niet legitimeren. Daarna werden ze meegenomen naar het bureau, waar al snel bleek dat ze in België werden gezocht. België zal om hun overlevering vragen.

Cipier bedreigd

Het duo wist volgens Vlaamse media het gevangeniscomplex te verlaten nadat ze een cipier hadden bedreigd en de deur met een brandblusser hadden geforceerd. Een van hen is een 37-jarige man die tot vijftien jaar cel is veroordeeld voor doodslag.

Een derde gevangene die dinsdag was ontsnapt via de doucheruimte is nog voortvluchtig. Dit jaar zijn vijf mensen ontsnapt uit de gevangenis van Ruiselede, waar gedetineerden aan het eind van hun straf worden voorbereid op hun terugkeer naar de samenleving. Het gevangeniswezen onderzoekt wat er fout is gegaan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.