Daisy Heyer
Daisy Heyer Nieuws 15 jul 2019
Leestijd: 1 minuut

Toerist die stenen naar slapende panda gooit betrapt

Een tweetal toeristen is betrapt op het gooien van stenen naar een reuzenpanda in een Chinese dierentuin. De toeristen gooiden de stenen omdat ze hoopten dat de panda – die lag te dommelen – op deze manier wakker werd.

Het incident werd gefilmd in de dierentuin van de Chinese hoofdstad Beijing. Gelukkig werd het arme beest niet geraakt, maar een persoon die het voorval per ongeluk filmde was not amused. Het filmpje werd verspreid op Weibo, een social media-kanaal dat gebruikt wordt in China.

Beschaafd

Aan The Beijing News vertelde de ooggetuige dat het leek alsof het de bedoeling was dat door het gooien van de stenen de panda wakker zou worden. De dierentuin heeft aan de krant laten weten dat de reuzenpanda, die Meng Da heet, in goede gezondheid is en niet geraakt is. Ook zouden de stenengooiers gestopt zijn en wordt er volgens hen nagedacht over een verbouwing van het pandareservaat, zodat mensen dit soort acties niet meer kunnen uithalen. Daarnaast roepen zij de bezoekers op om op een ‘beschaafde’ manier naar de dieren te komen kijken. Lijkt ons niet heel veel gevraagd…

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Toerist die stenen naar slapende panda gooit betrapt
Sluiten