Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 7 jul 2019 / 14:59 uur

Timmermans accepteert nederlaag met tegenzin

Zondag liet Frans Timmermans voor het eerst weer van zich horen nadat hij eerder werd gepasseerd in de race om het voorzitterschap van de Europese Commissie. „Het is net als Dylan Groenewegen in de Tour de France, je valt keihard vlak voor de finish terwijl je droomt van de overwinning. Maar daarna moet je opstaan en gewoon doorfietsen.” Dat meldt de NOS.

Eerst inhoudelijk gesprek

Timmermans accepteert tandenknarsend de beslissing van de Europese regeringsleiders om de Duitse Ursula von der Leyen tot voorzitter te kiezen, aldus de NOS die hem sprak op de universiteit van Leuven in België. De regeringsleiders willen hem wel opnieuw als vicevoorzitter van de commissie.

Timmermans zegt de 60-jarige Duitse minister van Defensie Von der Leyen niet zo goed te kennen. „Dus moeten we eerst een inhoudelijk gesprek hebben voor ik ja zeg tegen deze functie."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Timmermans accepteert nederlaag met tegenzin
Sluiten