Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 22 jul 2019
Leestijd: 1 minuut

Tientallen mensen omgekomen bij luchtaanval Syrië

Bij luchtaanvallen op een markt en woonwijken in Maarrat al-Numan, in het noordwesten van Syrië, zijn maandag tientallen mensen om het leven gekomen. Zeker honderd anderen raakten gewond.

Lokale bronnen spreken over 35 doden onder wie enkele kinderen en een hulpverlener van de Witte Helmen. Twee van de slachtoffers zijn nog niet geïdentificeerd.

Russische gevechtsvliegtuigen

Russische gevechtsvliegtuigen zouden de bombardementen volgens het Syrisch Obervatorium voor Mensenrechten hebben uitgevoerd, maar het Kremlin heeft dat onmiddellijk ontkend.

Brief

Paus Franciscus toonde in een brief aan de Syrische president Bashar al-Assad zijn grote bezorgdheid over de situatie in het door oorlog verscheurde land. Die brief werd maandag in Damascus bezorgd door zijn afgezant, kardinaal Peter Kodwo Appiah Turkson.

Smeken

De rooms-katholieke kerkleider vroeg in het bijzonder aandacht voor de ‘dramatische omstandigheden’ waaronder de bevolking leeft in de provincie Idlib, de provincie waar ook Maarat al-Numan ligt. Hij smeekte Assad alles in het werk te stellen deze ‘humanitaire catastrofe te beëindigen’.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.