Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 23 jul 2019
Leestijd: 1 minuut

Tickets F1 Zandvoort zwaar overprijsd op Marktplaats

De tickets voor de Grand Prix Zandvoort zijn verloot. Er waren heel veel geïnteresseerden die teleurgesteld werden.

Duizenden euro’s

Maar er is nog een kans om aan kaarten te komen voor de Grand Prix, zodat je Max Verstappen eens in eigen land kan zien rijden. Je moet dan wel diep in de buidel tasten, want op Marktplaats worden er al kaarten aangeboden voor duizenden euro’s voor de Formule 1-race.

De duurste aanbieding (op dit moment) is er een van zes kaartjes voor 2.750 euro. Dit terwijl de normale prijs 1.110 euro is. Dat is dus het normale bedrag keer 2,5.

Screenshot Marktplaats

Circuitdirecteur Jan Lammers heeft al in een verklaring laten weten hier tegen op te treden. „De kaarten moeten voor de normale prijs weg. Mensen die woekerprijzen vragen hebben niets met sport en dat gaan we aanpakken. Iedereen die op Marktplaats koopt wens ik veel succes, die staat straks voor een dichte deur. Welke oplossing we hebben om die kaarten eruit te pikken, is het geheim van de smid, maar we zullen erachter komen."

Als je je kaarten toch moet verkopen, zijn er zat opties. „Voor mensen die echt niet van hun kaarten gebruik kunnen maken, zijn er voldoende mogelijkheden om de kaarten op een betrouwbare manier door te verkopen. Via het Dutch GP-wederverkoopplatform dat in 2020 gelanceerd wordt of aan vrienden en bekenden tegen de normale prijs."

Tien miljoen euro

Overigens lijken ook veel mensen op Marktplaats dat te beseffen. Ze plagen aanbieders met nepbiedingen van bijna tien miljoen euro.

Screenshot Marktplaats

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.