Metro
Metro Nieuws 8 jul 2019 / 19:42 uur

Taakstraf voor verkoop fatale MDMA aan meisje van 17

In december verkocht een 32-jarige man uit Nieuwe Niedorp de harddrug MDMA aan een 16-jarige jongen, die hij op zijn beurt mee nam naar een feestje. Op dat feestje was ook de 17-jarige Lisa, zij overleed na datzelfde feestje aan een overdosis van de drug. De rechter heeft de oorspronkelijke dealer nu een taakstraf en voorwaardelijke gevangenisstraf opgelegd, schrijft NH Nieuws.

De vader van de toen 17-jarige Lisa gaat ervan uit dat zijn dochter op een ‘fout feestje’ terecht is gekomen en dat ze – ‘mogelijk uit onwetendheid’ – teveel MDMA heeft ingenomen.

Vier maanden gevangenisstraf

De officier van justitie had vier maanden gevangenisstraf geëist. De rechter gaat hier in mee, maar het overgrote deel van de straf is voorwaardelijk, namelijk 104 dagen. Maar als de man binnen twee jaar weer de fout in gaat, moet hij alsnog de cel in. De rechtbank is van mening dat het eenmalige misstap was en dat de man niet gebruikelijk in drugs handelde.

Naast de voorwaardelijke gevangenisstraf, heeft de man een taakstraf van 180 uur gekregen. Verder moet hij zich laten behandelen door de verslavingszorg, meewerken aan drugstesten en zich op specifieke tijden melden bij de reclassering.

Reageer op artikel:
Taakstraf voor verkoop fatale MDMA aan meisje van 17
Sluiten