Metro
Metro Nieuws 11 jul 2019 / 11:15 uur

Slecht weer en veel regen voor de boeg

Festivalbezoekers en mensen die op vakantie zijn in eigen land zien hun plannen mogelijk in het water vallen dit weekend. Vooral morgenmiddag gaat het namelijk flink regenen, zegt meteoroloog Rico Schröder van Weeronline. Ook zaterdag kan er een buitje vallen, zondag is het echter overal droog en kan de zon zelfs doorbreken. Het wordt dan zo’n twintig graden.

Alhoewel de eerste hittegolf van de zomer al achter de rug is, komt de zomer de laatste tijd niet echt goed op gang. Ook de komenden dagen lijkt daar geen verandering in te komen.

Vijf volle emmers

In sommige delen van het land, zoals het noordwesten, regende het vanochtend al flink hard. Mensen in die regio hebben dus al een voorproefje gehad van wat morgen waarschijnlijk voor bijna het hele land geldt: slecht weer en flink veel regen. De buien beginnen morgenvroeg in het westen, maar de meeste regen zal in het oosten vallen. Bij de buien kunnen ook windstoten tot 60 km per uur voorkomen.

„Er kan in korte tijd zo’n vijftig millimeter regen vallen, dat zijn vijf volle emmers per vierkante meter", zegt Schröder. „Dat komt omdat de treksnelheid van de buien laag is, daarom blijven ze langer hangen boven een gebied. De buien zullen morgenmiddag vooral landinwaarts trekken en vooral in het oosten zijn de buien heftig."

Geen zomerweer op komst

Ook zaterdag kan een buitje vallen, maar vrijdag zijn de buien een stuk heftiger. Na dit weekend is het even klaar met de regen, maar dat betekent niet dat het geweldig zomerweer wordt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Slecht weer en veel regen voor de boeg
Sluiten