Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 14 jul 2019
Leestijd: 1 minuut

Schaakgrootmeester speelt vals en wordt betrapt

Een Lets-Tsjechische schaakgrootmeester zal voorlopig geen pionnen meer verzetten. De man werd tijdens het toernooi Straatsburg Open namelijk betrapt op valsspelen.

De 58-jarige Igor Rausis zou tijdens het schaaktoernooi op het toilet zijn telefoon hebben gebruikt om te spieken. Volgens De Internationale Schaakfederatie (FIDE) werd de man op heterdaad betrapt toen hij zijn telefoon gebruikte tijdens de wedstrijd.

Bekend

FIDE-directeur Emil Sutovsky schreef op Facebook ‘dat Rausis al langer verdacht werd van spieken’. Tijdens het Straatsburg Open werd een telefoon gevonden op een toilet dat net door Rausis was gebruikt. De grootmeester heeft bekend dat de telefoon van hem was. „Ik heb mijn laatste partij geschaakt", zei hij tegen de website Chess.com.

Rausis werd in 1992 grootmeester en is in de loop der jaren uitgekomen voor Letland, Bangladesh en Tsjechië. Hij staat 53e op de wereldranglijst met een elo-ranking (de sterkte van een speler) van 2686. Hij is momenteel de oudste speler bij de FIDE.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Schaakgrootmeester speelt vals en wordt betrapt
Sluiten