Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 21 jul 2019
Leestijd: 1 minuut

Ruim een miljoen mensen willen naar F1 in Zandvoort

Aan belangstelling geen gebrek voor de Formule 1 race die volgend jaar gehouden moet worden op het circuit van Zandvoort. Meer dan een miljoen mensen willen de race graag live bijwonen.

Sportief directeur Jan Lammers maakte dit zondagavond bekend in de uitzending van Hart van Nederland. Wie hierbij wil zijn, kon zich inschrijven via de officiële site.

Waanzinnig

Vanwege de grote groep gegadigden kan lang niet aan alle verzoeken worden voldaan, aanstaande dinsdag wordt bekendgemaakt wie de felbegeerde kaarten krijgt toegewezen.

„We wisten dat het populair was, maar meer dan een miljoen is waanzinnig", aldus Lammers. "De zondag hadden we wel zes keer kunnen uitverkopen." Er kunnen per dag 105.000 toeschouwers terecht. De organisatie kijkt nog of de capaciteit een beetje kan worden uitgebreid. "Maar het moet voor de andere bezoekers wel aangenaam blijven."

Loting

Het grote verschil tussen het grote aantal aanvragen en het beperkte aantal plaatsen zal betekenen dat veel belangstellenden dinsdag een mailtje krijgen met daarin een teleurstellende boodschap. Toch is er ook voor hen nog een sprankje hoop. Volgens Lammers kunnen er nog kaarten vrijkomen als mensen niet aan hun betaalverplichting voldoen.

De Formule 1 keert na een afwezigheid van 35 jaar terug op het circuit in de duinen. Het duurste kaartje is voor een plekje op de hoofdtribune met zicht op het rechte stuk met start en finish en kost op de racedag 448 euro.

De race zal waarschijnlijk plaatsvonden op zondag 3 mei en zal voor Max Verstappen de eerste keer zijn dat hij een officiële grand prix in zijn thuisland rijdt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.