Anne Kersten
Anne Kersten Nieuws 12 jul 2019
Leestijd: 2 minuten

Ring van sterfbed gestolen: ‘Te bizar voor woorden’

„Dit kan toch niet!” Carin Broere is nog steeds van slag. „En boos ook vooral.” De briljanten ring van haar moeder (86) is afgelopen zaterdag van haar sterfbed gestolen. „Ik vind het te bizar voor woorden.”

Dat de Rotterdamse de ring waarschijnlijk niet terug gaat krijgen beseft Broere zich wel. Toch plaatst ze woensdag een bericht op Facebook over de verdwenen ring. „Ik vraag me gewoon af hoe slecht iemand kan zijn, dat hij of zij een ring van iemands vinger haalt als ze ligt te overlijden. Daar kan ik gewoon niet bij met mijn hoofd.”

Hoe slecht ben je als je een ring steelt van de vinger van iemand die ligt te sterven!Graag delen, laten we er in…

Posted by Carin Broere – van Ettinger on Thursday, July 11, 2019

In het bericht roept Broere anderen op haar bericht te delen, zodat ‘de ring in ieder geval niet doorverkocht kan worden’. „Dat is ook gewoon hetgeen dat steekt. Dat er iemand anders is die nu rondloopt met de ring van mijn moeder.”

Verdrietig

De nu overleden moeder van Broere had Alzheimer en lag op het moment van de diefstal aan een verhoogde dosis morfine. „Ik was op vrijdagavond tot laat bij haar geweest, en toen ik de volgende morgen weer aan haar bed kwam vroeg ze waar haar ring was gebleven.” De hele kamer werd overhoop gehaald, maar de briljanten ring was niet meer te vinden.

„Het was ook niet alsof hij los om haar vinger zat, ze hebben echt moeite moeten doen om hem eraf te krijgen.” Op het bericht van Broere reageren enkele anderen die hetzelfde meegemaakt hebben bij hun ouders. Broere schudt haar hoofd. „Dit kan toch niet.”

Enerzijds kan Broere zich er enorm over opwinden, anderzijds wordt ze er vooral heel verdrietig van. „Die ring betekende heel veel voor haar, ze had hem al veertig jaar. Ze hield er gewoon van. Wij als familie hebben mooie herinneringen aan zo’n ring, die ons nu afgenomen zijn.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.