Amarins de Boer
Amarins de Boer | LinkedIn Nieuws 23 jul 2019 / 09:07 uur

Rijkswaterstaat: Neem deze week een paraplu mee

Rijkswaterstaat neemt komende dagen extra maatregelen vanwege de verwachte hoge temperaturen. Extreme hitte betekent mogelijk: extra problemen op de weg.

Zo adviseert Rijkswaterstaat automobilisten een paraplu mee te nemen. En dat is niet omdat het gaat regenen. Een paraplu kan als parasol dienen en als je bij pech lang de weg komt te staan.

Direct hulp

In het hitteplan, dat sinds dinsdagochtend 10.00 uur van kracht is, staat verder dat automobilisten die met pech langs de weg komen te staan direct worden geholpen. Een berger zorgt ervoor dat de weggebruiker zo snel mogelijk naar een veilige locatie met voorzieningen, zoals een tankstation of parkeerplaats, wordt gebracht.

Daarnaast adviseert Rijkswaterstaat om voldoende drinkwater mee te nemen, omdat de concentratie door hitte kan afnemen.

Bermbranden

Ook moet er de komende tijd rekening worden gehouden met bermbranden. Vooral bij lange perioden van droogte stijgt de kans op bermbranden. Rijkswaterstaat roept weggebruikers op om sigarettenpeuken en ander afval niet uit de auto te gooien. Niet alleen omdat afval dumpen verboden is, maar zeker ook omdat afval met het warme weer snel brand kan veroorzaken.

Wat je moet doen als het bijna 40 graden wordt, lees je hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Rijkswaterstaat: Neem deze week een paraplu mee
Sluiten