Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 30 jul 2019 / 18:50 uur

Rellen in Hongkong vanwege vervolging 44 betogers

Honderden demonstranten zijn slaags geraakt met politieagenten tijdens een demonstratie voor een politiebureau in Hongkong. De demonstranten protesteren tegen de arrestatie van 44 mensen tijdens een bijeenkomst op zondag.

De 44 actievoerders zijn aangeklaagd vanwege het veroorzaken van rellen. Hen hangt een gevangenisstraf van tien jaar boven het hoofd.

Geen nieuwe arrestaties

Dinsdag kwamen honderden mensen rond 22.30 uur lokale tijd samen bij het politiebureau waar de demonstranten werden vastgehouden. Verschillende mensen gooiden eieren en paraplu’s naar het politiebureau. Agenten kwamen naar buiten en grepen in met pepperspray. Er zijn geen mensen opgepakt.

Spits

Het is al wekenlang onrustig in Hongkong vanwege demonstraties. Zo veroorzaakten honderden demonstranten dinsdagmorgen nog chaos tijdens de spits. Ze blokkeerden treinstellen en sommige belangrijke sporen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Rellen in Hongkong vanwege vervolging 44 betogers
Sluiten