Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 12 jul 2019 / 12:15 uur

‘Postbegraver’ gevonden, maatregelen worden genomen

De afgelopen tijd zijn vele duizenden brieven en tijdschriften in de bossen rond Laren begraven. Het postbedrijf Sandd kent nu de identiteit van de postbode. De onderneming zegt „passende maatregelen" tegen de persoon te nemen en haar uiterste best te doen de poststukken alsnog bij de geadresseerden te krijgen.

Acht kuilen

De post werd afgelopen week gevonden in het bos, in acht afzonderlijke kuilen. „We hebben alle post voor onderzoek meteen overgebracht naar een van onze sorteercentra”, zo bevestigt een woordvoerster van Sandd berichtgeving van RTV Noord-Holland. Uit dat onderzoek kwam de dader al snel naar voren.

‘Passende maatregelen’

Het bedrijf kan nog niet zeggen wat er precies met de postbode gaat gebeuren, maar verzekert dat er „passende maatregelen" worden genomen. „We betreuren dit enorm", zegt de woordvoerster. „We hebben 18.000 mensen die post bezorgen en het sollicitatieproces voor die functie is zeer grondig. Maar we kunnen niet voorkomen dat daar iemand bij zit die het niet zo nauw neemt wat betreft arbeidsethos."

Alle brieven en tijdschriften die niet beschadigd zijn worden nu alsnog bezorgd. De post die wel beschadigd is, gaat terug naar de afzenders zodat die in de gelegenheid worden gesteld deze opnieuw te versturen.

Reageer op artikel:
‘Postbegraver’ gevonden, maatregelen worden genomen
Sluiten