Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 6 jul 2019
Leestijd: 1 minuut

Politie verbolgen over delen van beelden steekpartij

De politie heeft op Twitter mensen opgeroepen geen video’s te plaatsen en verspreiden van de dodelijke steekpartij op vrijdag in de Warmoesstraat in Amsterdam. De nabestaanden van het slachtoffer zijn „zeer ontdaan" dat verschillende beelden online zijn verschenen, aldus de politie zaterdag. De beelden werden onder andere verspreid via Dumpert en VKmag. Ook op social media werd door veel mensen geschokt gereageerd op het plaatsen van de beelden.

Zeer ongepast en pijnlijk

De politie noemt het verspreiden van de beelden „zeer ongepast en pijnlijk voor de nabestaanden". De beelden kunnen volgens de politie ook voor andere gebruikers van social media als schokkend ervaren worden. Daarnaast is de politie „verontwaardigd dat in dit geval een zwaargewond slachtoffer van dichtbij gefilmd is, terwijl anderen hulp probeerden te verlenen."

De 29-jarige Amsterdammer werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft vrijdag een man van 49 uit Almere aangehouden als verdachte. Hij zit vast en in beperkingen. Hij mag alleen contact hebben met zijn advocaat. Volgens Het Parool gaat het om Glen S, die een fors strafblad heeft voor onder meer geweldpleging. De politie wilde dit niet bevestigen.

Dinsdag overleed ook al een 22-jarige Amsterdammer na een steekpartij op het Plein ’40-’45 in Amsterdam.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.