Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 12 jul 2019
Leestijd: 1 minuut

Plunderingen en dodelijk ongeluk na voetbalwedstrijd

De overwinning van het Algerijnse nationale elftal moest in Frankrijk goed gevierd worden. Mensen plunderden winkels en volgens Franse media zijn er meer dan zeventig arrestaties verricht bij relletjes of plunderingen. Ook veroorzaakte een voetbalfan een dodelijk ongeluk, toen hij op een gezin inreed.

Plunderaars

De Franse minister van Binnenlandse Zaken, Christophe Castaner, heeft via sociale media geklaagd dat de voetbalvreugde heeft geleid tot „onaanvaardbare incidenten". In enkele Parijse winkelstraten sloegen plunderaars hun slag. Zo plunderden tientallen mensen niet ver van de Champs-Elysées een Ducati-winkel en gingen zij er met motoren, helmen en andere goederen vandoor.

Naast de relletjes en plunderingen, vond er ook een dodelijk ongeluk plaats na de overwinning van het Algerijnse team. Een supporter reed in de Franse stad Montpellier namelijk in op een familie, waardoor een vrouw om het leven kwam. Haar dochter en haar baby raakten zwaargewond. De bestuurder reed volgens ooggetuigen heel erg opgetogen door de straten en is na het ongeluk gearresteerd.

Afrika Cup

Algerije won donderdagavond in het Egyptische Suez in de kwartfinale voor de Afrika Cup van Ivoorkust. Veel fans in Frankrijk hebben de overwinning gevierd, zoals bijvoorbeeld gebruikelijk in de Parijse wijk Barbès. Maar ook elders verzamelden zich fans van de ‘Woestijnvossen’ (Fennecs). In Marseille waren het er naar schatting 10.000. Frankrijk telt veel Algerijnen en mensen van Algerijnse komaf. Al sinds 1947 trekken Algerijnen naar Frankrijk.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.