Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 25 jul 2019 / 18:30 uur

Ook in Duitsland hitterecord met 42,6 graden

Ook in Duitsland is donderdag een hitterecord gesneuveld. In de plaats Lingen, net over de grens bij Twente, steeg het kwik naar 42,6 graden, meldt de Duitse weerdienst DWD. Dit is de eerste keer sinds het begin van temperatuurmetingen in Duitsland dat de 42-gradengrens is gepasseerd.

„In de lijst van de 10 heetste plaatsen in Duitsland staan er vier met meer dan 41 graden", zegt de woordvoerder van DWD. Het oude record stond op naam van de plaats Kitzingen in Beieren. Daar was het vier jaar geleden 40,3 graden.

Enkele steden boven record

Behalve Lingen kwamen ook enkele andere steden donderdag boven dat record uit. Zo was het 40,7 graden in Bonn. In Geilenkirchen, aan de grens met Zuid-Limburg, werd een temperatuur van 40,5 graden geregistreerd.

In Nederland is voor het eerst de temperatuur boven de 40 graden uitgekomen. Op Gilze-Rijen steeg het kwik donderdagmiddag naar 40,7 graden. Het oude record stond op naam van Eindhoven. Daar werd het woensdag 39,3 graden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ook in Duitsland hitterecord met 42,6 graden
Sluiten