Metro
Metro Nieuws 1 jul 2019 / 11:34 uur

Ook Breda ziet af van organisatie Songfestival

Van de negen steden die het Eurovisie Songfestival 2020 eerder wilden organiseren, zijn er momenteel nog zes steden over. Nadat Leeuwarden en Den Haag eerder afzagen van de organisatie, trekt nu ook Breda zich terug.

Volgens de gemeente voldoet het Breepark qua capaciteit en technische voorzieningen aan alle vereisten, maar zijn er te grote financiële risico’s om het evenement te organiseren. Dat schrijft Omroep Brabant.

Niet realistisch

Breda wilde het songfestival houden in de evenementenhal Breepark. Hoewel die locatie aan de eisen zou voldoen, stapt de stad toch uit de race.

„Uit een nadere toelichting op de spelregels van dit bijzondere evenement lijkt het erop dat de totale garantie voor het aanzienlijke bedrag eenzijdig door de gemeente afgegeven moet worden. Dit is niet realistisch. Zeker omdat het event niet alleen promotie voor Breda, maar voor heel Nederland oplevert", aldus Daan Quaars, wethouder evenementen van Breda.

In totaal zijn er nu nog zes steden en regio’s die het songfestival wél willen (en kunnen?) huisvesten. Dat zijn: Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Maastricht/Limburg, Arnhem en Den Bosch.

Gaststad in augustus bekend

De geïnteresseerde steden moeten aan de hand van een bidbook de organisatie proberen te overtuigen dat ze het liedjesspektakel kunnen huisvesten. Zij worden onder meer beoordeeld op de beschikbare locatie, de capaciteit en technische faciliteiten, accommodatie, infrastructuur en bereikbaarheid.

De voorstellen moeten uiterlijk 10 juli binnen zijn. De organisatie wil de naam van de gaststad in augustus bekendmaken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ook Breda ziet af van organisatie Songfestival
Sluiten