Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 27 jul 2019
Leestijd: 1 minuut

Ondanks afgenomen hitte code oranje nog van kracht

Ondanks het feit dat de temperaturen van zaterdag een stuk minder hoog liggen dan die van eerdere deze week, houdt code oranje nog steeds aan. Dat meldt het KNMI. Eerder was code oranje uitgeroepen vanwege de aanhoudende hitte.

De waarschuwing geldt voor de provincies Noord-Holland, Utrecht, Gelderland, Overijssel, Flevoland, Friesland, Drenthe en Groningen. Hoewel we de 40 graden niet meer aantikken, wordt het in het westen en noorden van het land nog steeds 30 graden. In het oosten kunnen de temperaturen oplopen tot 34.

Regen en onweer

Vrijdagavond werd het zuiden van het land geteisterd door flinke regen- en onweersbuien. Zo lag Eindhoven Airport tijdelijk stil vanwege het weer en vielen er rond Eindhoven veel regen. Na de stevige regenbuien is het zaterdag in het zuiden een stuk koeler met temperaturen tussen de 22 en 28 graden.

Zaterdagmiddag en -avond kunnen er weer stevige onweersbuien optreden in het zuiden van het land. Er is kans op windstoten van circa 60 kilometer per uur met hagel en veel regen in korte tijd. Hiervoor is code geel van kracht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.