Metro
Metro Nieuws 11 jul 2019 / 06:26 uur

Noodweer in Griekenland: zeker zes doden

In het Griekse Chalkidiki zijn in de nacht van woensdag op donderdag zeker zes mensen om het leven gekomen, toen een tornado over het schiereiland raasde. De tornado was tijdens een hevige storm in de noordelijke regio. Volgens buitenlandse media zijn alle doden toeristen. Ook zijn er zo’n dertig mensen gewond geraakt. Het slechte weer ging gepaard met harde wind, veel regen en hagelbuien.

Noodweer na extreme hitte

Twee Tsjechische toeristen kwamen om het leven nadat hun caravan door hevige windstoten werd meegesleurd. Een andere toerist raakte hierbij gewond. Toen het dak van een gebouw werd geblazen, werden een Roemeense vrouw en haar kind dodelijk getroffen. Ook een Russische toerist en zijn tweejarige zoontje kwamen te overlijden, nadat een boom omviel op een hotel.

Het noodweer kwam na een periode van extreme hitte, waarbij de temperaturen de afgelopen dagen boven de 40 graden uitkwamen.

Uitzonderlijk weer

In Chalkidiki werd de noodtoestand afgekondigd, omdat het weer dat de regio trof van uitzonderlijke aard is. Op beelden van de storm is te zien wat een ravage er is aangericht: bomen zijn ontworteld, auto’s zijn gekanteld en er is sprake van modderstromen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Noodweer in Griekenland: zeker zes doden
Sluiten