Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 24 jul 2019 / 09:44 uur

Nieuwjaarsvuur Scheveningen levert 236 claims op

De verwoestende vonkenregen rondom de jaarwisseling in Scheveningen heeft 236 schadeclaims opgeleverd. Volgens verzekeraars zijn dat ruim vijf keer zoveel als andere jaren.

Het Verbond van Verzekeraars voerde een analyse uit op het aantal schadeclaims dat werd ingediend op 1 en 2 januari. Daaruit bleek dat het aantal andere jaren in Scheveningen rondom de 45 claims ligt.

Gevolg van brandschade

Het gaat hierbij om schade aan bijvoorbeeld woningen, auto’s en campers. Wel is er volgens De Telegraaf niet uitgesplitst hoeveel van de claims het gevolg zijn van brandschade, maar de ervaring leert dat het om het grootste deel van de claims gaat.

Een woordvoerder van het Verbond van Verzekeraars kan nog niets zeggen over het totaalbedrag van de schadeclaims. De Onderzoeksraad voor Veiligheid doet nog altijd onderzoek naar de het uit de hand gelopen vreugdevuur.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nieuwjaarsvuur Scheveningen levert 236 claims op
Sluiten