Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 9 jul 2019
Leestijd: 1 minuut

Nieuwegeinse veroordeeld voor vijftien autobranden

Een 20-jarige vrouw uit Nieuwegein is veroordeeld voor betrokkenheid bij vijftien autobranden in Utrecht en haar eigen woonplaats in november en december vorig jaar. De rechtbank in Utrecht veroordeelde haar tot acht maanden jeugddetentie en jeugd-tbs voor zeker drie jaar.

De rechtbank in Utrecht veroordeelde de vrouw ook omdat ze stenen door de ruit van een rijdende bus en een woning heeft gegooid. Ze zou soms alleen en soms met anderen de branden hebben gesticht. Daardoor ontstond alleen materiële schade, maar volgens de rechtbank had het ook veel slechter kunnen aflopen.

Veel onrust

De reeks branden zorgden in de regio Utrecht voor veel onrust. De Utrechtse burgemeester Jan van Zanen en het Openbaar Ministerie loofden een beloning van 20.000 euro uit voor de gouden tip over de autobranden. Dat tipgeld is niet uitgekeerd.

De vrouw was tijdens de delicten al meerderjarig, maar de rechtbank heeft op basis van haar persoonlijke omstandigheden toch het jeugdstrafrecht toegepast. Daardoor kan ze beter worden behandeld.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.