Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 24 jul 2019 / 15:44 uur

Nederlandse topatlete had 50 kilo drugs bij zich

Madiea G., de Nederlandse topatlete die vast zit in Duitsland, blijkt betrapt met een grote partij drugs. Dat bevestigt het Duitse Openbaar Ministerie. G. is op 18 juni met 50 kilo drugs in haar auto aangehouden net over de Duitse grens bij Elten. Ze is aangeklaagd voor drugssmokkel. Wanneer ze voor moet komen, is niet bekend.

Wereldkampioenschappen

G. werd aangehouden bij een routinecontrole van de douane. Ze zei tegen de douane dat ze op weg was naar een training in Düsseldorf en dat er sportschoenen in haar kofferbak zaten. In de dozen zat echter 50 kilo aan xtc en crystal meth. De pillen hadden een waarde van 2 miljoen euro.

G. kwalificeerde zich met haar teamgenoten estafette 4×400 meter voor de wereldkampioenschappen atletiek, die eind september in Doha op het programma staan. Tijdens de Europese en wereldkampioenschappen maakte ze meerdere malen deel uit van de Nederlandse equipe op de 4×100 meter.

Geruchten

Technisch directeur van de Atletiekunie Ad Roskam kan niet bevestigen dat het om G. gaat. „Wij horen alleen geruchten, maar krijgen geen bevestiging." Volgens Roskam is de atlete al wel langere tijd onbereikbaar. „Maar wij kunnen weinig met de geruchten."

Reageer op artikel:
Nederlandse topatlete had 50 kilo drugs bij zich
Sluiten