Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 17 jul 2019 / 11:54 uur

Musk ontwerpt chip die brein computer laat besturen

We hoorden hem vooral over zijn raketplannen, maar op de achtergrond lijkt Elon Musk bezig te zijn geweest met iets anders groots: een chip waardoor je brein een computer kan besturen.

Tests bij een aap

Musk en zijn bedrijf Neuralink hebben een persconferentie gehouden. Daar maakten ze bekend dat ze een chip hebben ontwikkeld voor in het menselijk brein, die verbonden is met een computer. De eerste tests met een aap zijn goed verlopen en Neuralink hoopt binnenkort verlamde mensen te kunnen helpen.

„De mogelijkheden zijn eindeloos, zo zouden gebruikers e-mails en sms’jes kunnen schrijven door de woorden te denken of een taal die ze nog niet spreken downloaden", zo sprak Neuralink-voorzitter Max Hodak. Het grote eerste doel is dat verlamde mensen straks veertig woorden per minuut kunnen schrijven met behulp van de chip.

Epilipsie en Parkinson

Behalve mensen die verlamd zijn, willen Musk en Neuralink daarna ook mensen met epilipsie en Parkinson van dienst kunnen zijn met hun chip. Daarnaast denken ze ook dat het de mens kan helpen in de kracht van de opkomende technologie van artificiële intelligentie.

Volgens Musk was de persconferentie (nog) niet bedoeld is om een hype te creëren rondom de chip. Ze hopen vooral extra denkkracht te werven, omdat er nog wat verfijning nodig is voordat de chip op de markt kan verschijnen.

Reageer op artikel:
Musk ontwerpt chip die brein computer laat besturen
Sluiten